Go to Top

Affiliate-marknadsföring – 60 sätt att tjäna pengar på Internet #3

banner affiliate-marknadsföring

Vad är Affiliate-marknadsföring?

Affiliate-marknadsföring är en typ av prestationsbaserad marknadsföring där ett företag gåvor en viss procentandel av kommissionen för varje produkt som köps av kunderna som förs av de affiliate egen marknadsföring. Äger du en webbplats eller är bloggare och vill ha möjlighet att tjäna pengar på dina besökare erbjuder många aktörer ett brett utbud av affiliateprogram där du har möjlighet att marknadsföra kvalitativa företag med produkter från etablerade varumärken. 

Affiliate-marknadsföring är en typ av marknadsföring där återförsäljare ersätter en eller flera marknadsförare (även kallade affiliate) för varje besökare eller kund som du genererar genom dina egna marknadsföringsaktiviteter. Du ersätts vanligtvis för en definierad aktivitet, såsom ett avslut, registrering till nyhetsbrev, nedladdning eller klick. Man kan säga att du agerar som en extern säljare åt ett företag.

Vem är det lämpligt för?

Personer som älskar att prata, skriva, förklara och har förmågan att övertala. Personer som gillar att recensera och förmedla kunskap kring olika ämnen, produkter eller tjänster, antingen genom video eller i skrift.

Kompetens som krävs

Förmåga att beskriva och recensera produkter och tjänster online med hjälp av sociala medier, filmer, annonser med mera. Det är en stor fördel att ha en egen webbplats, men du kan även nyttja andra plattformar såsom Facebook, Google+ eller andra bloggtjänster. Du bör tycka om att skriva och att göra research kring den tjänst eller produkt du vill marknadsföra, det är bra att ha lite djupare kunskaper kring det du vill framföra.

Tid som krävs för att starta Affiliate-marknadsföring

Du kan vara igång praktiskt taget inom en timme. Du behöver bara välja en produkt/tjänst online som betalar dig en provision när du marknadsför och säljer till en kund via din webbplats affiliatelänkar. Det absolut snabbaste sättet är att göra en sida på Facebook eller Google+ och börja marknadsföra tjänster eller produkter. Vill du lägga lite mer tid på ett seriöst upplägg, bygger du en egen webbplats och kombinerar mina andra artiklar om att blogga och recensera på Youtube.

Några tips på vägen

  • Välj en produkt eller tjänst från en bransch där du är väl förtrogen med. Om du till exempel är dietist, välj en produkt som är relaterad till kost. Det finns massor av produkter i varje bransch, och du behöver bara hitta den eller de branscher som är lämpliga för din sajt, och som du har goda kunskaper kring.
  • Det finns webbplatser som har tusentals produkter från flera branscher, både svenska och internationella. Jag har beskrivit några av dem längre ned i denna artikel. Välj till en början en av dem, skapa ett konto och börja marknadsföra med din webbplats.
  • Välj gärna en produkt eller tjänst som betalar minst 50% provision till dig på varje försäljning. 
  • De flesta webbplatser som erbjuder produkter för marknadsföring, skapar automatiskt en affiliate-länk och hanterar dina utbetalningar, så du behöver inte oroa dig för din provision. Du kan fokusera på att marknadsföra det.
  • Om du vill tjäna omedelbara pengar på affiliate-marknadsföring kan du exempelvis posta dina affiliatelänkar på sociala sajter som Facebook, Twitter, Digg, StumbleUpon och Reddit

Tjäna pengar på min webbplats

Att tjäna pengar på en webbplats kan vara enkelt,  du behöver egentligen bara få fler människor att köpa produkten via just din affiliatelänk. Skapa en Facebook-sida eller bannerannonser med målet att främja produkten. Berätta för besökare hur produkten kommer att hjälpa dem att lösa sina problem.  Förbättra dina besökares kunskap om branschen och hjälp dem att lösa andra problem. Du kan även kombinera detta med men artikel om att blogga, samt att starta en Youtube-kanal.

Webbplatser för affiliatelänkar

Det finns en hel del webbplatser och företag som erbjuder affiliatelänkar, många företag har även egna affiliate-program som inte finns i dessa ”banker” av länkar.

Affiliate Network Beskrivning
Adrecord Logotyp Affiliatemarknadsföring med stort fokus på ökad lönsamhet, både i Sverige och internationellt.
Logotyp för Adservice Adservice har arbetat med online marknadsföring sedan 2007. Vi skapar länken mellan internationella varumärken och industrins ledande publicister.
ADSettings Logotyp ADsettings.com är ett annonsnätverk som arbetar med prestationsbaserad marknadsföring. Vi kopplar samman företag som vill annonsera på Internet med webbplatser som mot ersättning publicerar annonser på sina hemsidor.
Logotyp för Adtraction Adtraction vill vara med och utveckla den redan befintliga modellen av de så kallade afilliatenätverken. Deras ambition är att hjälpa marknaden med ett prestationsbaserat marknadsförings verktyg genom ett affiliatenätverk grundat på nytänkande och funktionalitet.
adtraffiq logotyp Adtaffiq är ett affiliatenätverk där publishers får betalt genom att marknadsföra olika kända varumärken och företag. Företagen (annonsörer) får flera besökare, kunder och försäljningar och betalar endast provision.
Awin logotyp Awin är ett globalt affiliate-nätverk och det nya namnet för Affiliate Window och zanox. Med 15 kontor globalt, 900 anställda, 100 000 bidragande publicister och 6 000 annonsörer sammanför Awin kunder med varumärken i fler än 180 länder runt om i världen.
Commission Junction Affiliate Logotyp Whether it’s monetizing website traffic, driving more sales or finding more customers, we understand that our clients’ goals are our goals.
double logotyp Double.net har sedan 2004 utvecklat tjänster inom marknadsföring på Internet till företag med höga krav på kvalitet, funktionalitet och säkerhet.
EuroAds Logotyp EuroAds grundades i oktober 2006 och är bland de mest erfarna aktörerna på den nordiska Affiliate markanden.
Missaffiliate logotyp Affiliatenätverket Miss Affiliate startades 2014 och ingår i Miss Group. Specialiserat på prestationsbaserad marknadsföring inom kategorierna webbhotell, domänregistrering & sitebuilder. Erbjuder en rad funktioner och trackingmöjligheter i ett gränssnitt med full support.
Netaffiliation logotyp Ett internationellt nätverk med 170 000 publishers, engagerade team med spetskompetens, ledande egenutvecklad teknik.
SmartResponse logotyp SmartResponse är ledande inom onlinemarknadsföringslösningar för annonsörer i Skandinavien. Vårt ständigt växande nätverk omfattar för närvarande Danmark, Sverige, Norge, Finland och Nederländerna. Med nästan ett decennium av erfarenhet av permission marketing är SmartResponse idag en no cure – no pay-expert i Skandinavien.
Tradedoubler logotyp Tradedoubler är ett av de största affiliatenätverken i Sverige. De har bidratt till en del av den utveckling för det som kallas affiliate-marknadsföring där utgivare får betalt för den försäljning de skapar åt annonsören.
Tradetracker logotyp At TradeTracker we know that a generic approach to affiliate marketing is not sufficient in providing customers the best possible advice. Chosen, educated and trained for their specific industry, your account manager knows what is happening in your market and can provide specialised answers to any challenges.
Webgains logotyp Webgains som grundades 2006 finns för att erbjuda professionella tjänster för marknadsföring online. Deras ledningsteam har över 20 års erfarenhet av marknadsföring på internet. Webgains sätter sitt fokus på att bli branchens bästa affiliatenätverk och gör detta genom öppenhet, bra tjänster och integritet.
Wordon logotyp Sedan starten år 2009 har WordOn hjälpt över 100 kunder att lyckas med sin marknadföring i digitala kanaler. Vi kan hjälpa även dig med allt från strategi, medierådgivning och medieköp till uppföljning och analys. Vårt fokus är att ge dig mätbart bättre resultat av din marknadsföring.
annonsering.se logotyp Som webmaster vet vi att det kan vara krångligt att hålla reda på och hitta alla de många aktiva affiliateprogram som finns idag. Därför har vi skapat en tjänst där du lätt ska kunna hitta alla program från de största affiliatenätverken i Sverige. Sök, bläddra per kategori eller lista alla affiliateprogram som finns hos ett specifikt nätverk.

Mitt erbjudande

Behöver du hjälp?

Kontakta mig idag, för att få hjälp med att sätta upp en komplett webbplats med affiliate-marknadsföring. Jag levererar en komplett helhetslösning dig eller din organisation. Jag kan utveckla en komplett webbplats med stöd för alla ovan nämda affiliatenätverk, samt dessa nedan nämnda internationella företag. Jag hjälper dig att ta fram allt från en professionell logo, till den färdiga webbplatsen med anslutning till sociala medier.

Kontakta mig idag!

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnnummer (obiligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

AntiSPAM, vänligen ange svaret i rutan.

, , , , , , , , ,

About Christer Johansson

Jag är utbildad webbutvecklare & webbredaktör som även arbetar med e-handel. Sedan starten 1997 har jag sett och gjort många webbplatser på Internet. Jag hjälper dig med allt som har med webb och trycksaker att göra. Connect with Christer on Google+