Go to Top

En bra presentationsvideo

Interview with four people

BERÄTTA KORT OM DIG SJÄLV!

Först och främst bör du inte ha en video som är längre än 5 minuter. Ge dig själv en bekväm öppning, där du får bestämmer tempot för videon. Syftet med videon är generellt att visa på hur duktig du är på att sammanfatta det viktigaste i ditt liv på några minuter. Tänk på att dessa 5 minuter är till för att beskriva bland annat hur du är som person, familjeförhållanden, uppväxt, och de mest viktiga delarna i din kompetens (vad du kan göra för din arbetsgivare).

KAN DU NÄMNA TRE STARKA SIDOR HOS DIG?

Syftet med detta är att sätta dina egna ord på vad du anser dig vara bra på. En seriös intervjuare kommer att lägga stor vikt vid hur du svarar och vilka ord och meningar du väljer. Det är därför viktigt att du väljer tre egenskaper som du klarar av att motivera varför du valt dessa och hur du kommit att utvecklat dem.

KAN DU NÄMNA TRE BRISTER ELLER SVAGHETER HOS DIG?

Förklara dina brister för att visa hur dessa skulle påverka förutsättningarna för att lyckas i den tilltänkta tjänsten. En arbetsgivare kan eventuellt att använda de brister du nämner emot dig, genom att fråga hur de har påverkat dina tidigare arbeten. I en intervjusituation kan en intervjuare välja att bara sitta tyst för att få dig att avslöja mer än du vill. Tänk därför på att inte prata på för mycket.

DITT INITIATIVTAGANDE I TIDIGARE UPPDRAG

En arbetsgivare vill veta om du är en initiativtagare eller den som slutför arbetet. Sätter du igång människor och leder brainstorming-arbetet eller är du den som knyter samman alla trådar och ser till att det blir slutfört i rätt tid?

THE ELEVATOR PITCH!

Som ett alternativ, eller i kombination, kan du spela in en video där du drar igen de mest vitala och viktiga delarna i ditt ”erbjudande”. En ”elevator pitch” handlar om att kort sammanfatta vad du kan göra för din uppdragsgivare på maximalt 2 minuter. Under dessa 2 minuter framhåller du alla dina viktigaste kunskaper och hur din uppdragsgivare kan dra nytta av dem. (föreställ dig att du träffar en uppdragsgivare hastigt i hissen, hur säljer du in dig?)

, , ,

About Christer Johansson

Jag är utbildad webbutvecklare & webbredaktör som även arbetar med e-handel. Sedan starten 1997 har jag sett och gjort många webbplatser på Internet. Jag hjälper dig med allt som har med webb och trycksaker att göra. Connect with Christer on Google+