Go to Top

60 Sätt att tjäna pengar på Internet #1 Youtube

banner_1

Att starta en Youtubekanal är det enklaste sättet att tjäna pengar online och behöver inga investeringar. Youtube har nära 5 miljarder visningar av video per dag vilket bevisar dess makt på Internet. Felix Kjellberg, ägaren av PewDiePie (ett YouTube-konto), tjänade drygt 12 miljoner dollar under 2015 genom att en enda Youtube-kanal.
Du kan också få sådan framgång om du kan dra nytta av den möjlighet som YouTube ger oss. Detta är lämpligt för personer som älskar att skapa video, som gillar att prata framför en kamera, göra dokumentärer, recensera, spela eller göra kortfilmer.

PENGAR ATT TJÄNA

Det finns olika uppgifter kring hur mycket man tjänar på Youtube som partner. Men enligt de källor jag tittat på, och de personer som öppet redovisat, kan man generellt säga att Youtube och Google betalar mellan 3 till 5 USD per 1000 visningar av en video. Detta är en grov fingervisning, och utgör ingen exakt fakta i frågan. Hur mycket du tjänar som partner har också med hur besökarna klickar på annonser, köper produkter med mera. Andra faktorer som påverkar är nyckelord för din video, trafikkällor, AdSense, typ av annons. Om ingen klickar på annonsen, tjänar du inget. Men om din video är populär kan du tjäna massor på en enstaka video.

KOMPETENS SOM KRÄVS

Möjligheten att skapa en video med programvara eller spela in en video med din mobiltelefon eller videokamera.  Tid som krävs för att starta en YouTube-kanal? Du kan börja inom några minuter,  du behöver bara besöka YouTube.com, skapa en kanal och börja ladda upp video till ditt konto.

Några tips på vägen,

1. Skapa en YouTube-kanal runt ett specifikt tema som exempelvis humor, handledning, recept, gaming, recensioner, etc. 
Skapa inte bara en kanal där du laddar upp slumpmässigt orelaterade videos. Om du t.ex. älskar prylar kan du skapa en kanal med recensioner där du kan posta videoklipp med granskning och recensioner av de senaste prylarna och hjälpa människor att avgöra om det är ett rätt val för dem att köpa. Ett riktigt bra tips om du även driver en sajt med e-handel.

2. Välj ett tema som du är riktigt intresserad av. Analysera andra videor relaterade till ditt ämne, se hur många visningar de får. Det kommer att hjälpa dig att få en överblick över hur många som är intresserade av ditt tema. Research is key!

3. I allmänhet  gäller ju mer visningar  ju mer populärt ditt valda tema är. Eftersom fler personer söker efter det.

4. Se efter om det finns något som saknas i befintliga videor som är relaterade till ditt tema. Du kan ta upp detta i dina videoklipp för att få fler visningar och prenumeranter.

5. Gör ditt bästa för att engagera din publik. Läs kommentarer som besökare lämnar på dina videoklipp, lär dig de dolda förväntningar som målgruppen har på dig.

6. Försök att ta reda på vad de tycker om dina videoklipp och vad de inte. Studie vilka videoklipp få den högsta avdragssatsen och hitta orsakerna bakom dem.

7. Spionera på dina konkurrenter och försök att använda de saker som fungerar för dem. Men kopiera dem aldrig , bibehåll alltid din egen unika stil och form.

8. Försök alltid att förbättra dig från varje ny video. Så när du tittar på dina första videoklipp efter några år, bör du tänka på hur dålig du var tidigare. Det är ett gott tecken, det visar att du har förbättrats. Lär dig något nytt varje gång!

9. Experimentera, experimentera och experimentera. Var aldrig rädd för att prova något nytt och se hur det fungerar. Experiment är det enda sättet där du kan hitta nya och spännande saker som kanske ger dig en stor fördel mot dina konkurrenter.

10. Slutligen, försök gärna samarbeta med andra YouTubers som gör liknande videos. Läs om deras strategier och tankesätt. Att jobba tillsammans kan göra underverk för din kanal.

11. Ha roligt och njut av det! Gör saker som du älskar och njuta av det, det kommer att synas i dina videos och ge dig mer följare.

HUR TJÄNAR MAN PENGAR DÅ?

Den allmänna regeln för intäktsgenerering på YouTube är mycket enkel. Ju fler visningar dina videoklipp får, desto mer pengar tjänar du. Du behöver bara aktivera alternativet för att tjäna pengar i inställningarna för din YouTube-kanal. Det är ganska enkelt egentligen, det svåra jobbet ligger i att göra intressanta videoklipp och marknadsföra dem.

MARKNADSFÖRING

Det kan vara bra att koppla din kanal till sociala medier, såsom Facebook, Twitter, Google+ och Instagram m.fl. När du postar ett nytt klipp bör du se till att det syns i dessa kanaler också, men överdriv inte, keep it simple!

Här är ett exempel på en kanal som växt från inga prenumeranter till tusentals på kort tid. I videon pratar hon om hur man kan få fler följare på Twitch.tv, men dessa tekniker kan även tillämpas på en Youtube-kanal.

, , , , ,

About Christer Johansson

Jag är utbildad webbutvecklare & webbredaktör som även arbetar med e-handel. Sedan starten 1997 har jag sett och gjort många webbplatser på Internet. Jag hjälper dig med allt som har med webb och trycksaker att göra. Connect with Christer on Google+

One Response to "60 Sätt att tjäna pengar på Internet #1 Youtube"