Go to Top

Klassiska misstag på en anställningsintervju – så här undviker du dem

3 personer i intervju

Du är kallad till en intervju för det där drömjobbet du sökt. Vad ska du prata om? Hur ska du klä dig? Vad vill de höra? Många frågor surrar i huvudet på den som ska gå på en intervju, en del är nervösa medan andra är mer vana i sin roll att prata med folk. Här får du några enkla men grundläggande tips inför din intervju, ja har även samlat några bra länkar du kan kolla  in och läsa igenom innan du går på intervjun.

Här är några grundläggande tips du kan tänka på inför en kommande intervju,

  • Var förberedd! Läs på om företaget och deras verksamhet.
  • Undvik klyschor som handlar om din flexibilitet och din förmåga att ”ha många bollar i luften”.
    Prata hellre om hur du kan hjälpa till och vad du vill åstadkomma med jobbet.
  • Fastna inte i ditt förflutna! Din utbildning och dina tidigare jobb bör vara beskrivna i din CV, men svara gärna kortfattat på frågor om dina tidigare erfarenheter. Fokusera mer på framtid än historia.
  • Prata inte för mycket. Undvik långa utlägg och diskussioner – ”less is more”! Försök att skapa 3 nyckelord som ger arbetsgivaren ett budskap kring varför just Du är lämplig för tjänsten.

Sebastian Ryde har skrivit en intressant artikel i IDG’s Miljöaktuellt kring intervjufrågor, läs den och anpassa dessa tips till din egen profil.

Länk: http://miljoaktuellt.idg.se/2.1845/1.544389

Fler artiklar i ämnet förbered sig för intervju,

, , ,

About Christer Johansson

Jag är utbildad webbutvecklare & webbredaktör som även arbetar med e-handel. Sedan starten 1997 har jag sett och gjort många webbplatser på Internet. Jag hjälper dig med allt som har med webb och trycksaker att göra. Connect with Christer on Google+