Go to Top

Billiga Webhotell 2018

Billiga Webhotell är en prisjämförelsetjänst för kunder som söker ett webhotell att anlita för sin webbplats. Webbplatsen erbjuder även olika guider som är relaterade till webbplatsproduktion, hantering av webbplats och domäner. Webbplatsen och dess idé har jag haft under ett antal år, men inte utvecklat vidare på grund av olika skäl. 

Starten

Under 2017 fick jag chansen att arbeta projektet på heltid under en del av året. Sajten baserades på WordPress, med ett antal plugins för att underlätta uppdateringar, drift med mera. Innan jag startade den tekniska utveckling av produkten, skrev jag en komplett affärsplan, min affärsidé ser för närvarande ut såhär:

Billiga webbhotell ska granska, betygsätta och marknadsföra webbhotell och dess tjänster från hela EU-området. Utöver detta ska dess webbplats erbjuda jämförelser mellan olika webhotell baserat på pris, lagringsutrymmen, support, domäner och andra tjänster samt aktuella funktioner som erbjuds på ett webhotell.

Billiga webbhotell kommer även att erbjuda besökare en möjlighet att både betygsätta och lämna recension för olika webbhotell. Utöver detta kommer webbplatsen att erbjuda guider och relaterade artiklar i syfte att utbilda och informera kring bland annat teknik och hantering av webbhotell, domäner och webbplats.

I projektet ingick det att skriva en affärsplan. Jag gjorde grundlig research, och skrev ett 11 sidor långt dokument som beskriver hela tjänsten. Billiga Webhotells affärsidé bygger på att referera kunder till webhotell världen över, och därigenom få provision för kunder som köper deras tjänst. 

Utvecklingen

Teknisk utveckling

Mycket arbetet bestod av att konfigurera plugins, men även att skapa och utveckla ett tema till sajten. Utöver detta behövde jag ett plugin som kunde hantera från sajten, och presentera en vettig sökfunktion där man kunde filtrera resultat på olika värden. Resultatet blev att jag köpte ett plugin, som jag sedan fick utveckla vidare på egen hand för att det skulle passa just min tjänst och idé.

Förutom att arbeta med teknisk utveckling, arbetade jag även med att skapa den grafiska profilen. Billiga Webhotell har en egen grafisk profil med egna typsnitt, färgkoder, visitkort med mera, allt detaljerat beskrivet i en manual. Utöver detta arbetar jag löpande med redaktionellt och granskande arbete för att fylla webbplatsen med nytt innehåll. Tjänsten marknadsförs via organisk SEO, de artiklar jag skriver indexeras av sökmotorer och publiceras även av mig på Billiga Webhotells sociala media-kanaler.

Framtida utveckling

På längre sikt planerar jag att indexera en stor mängd webhotell, samt skriva en större mängd artiklar och guider kring olika saker som har med webbproduktion, domäner och egentligen det mesta som har med en webbplats att göra.

Lanseringen

Lanseringen tjänsten drog ut på tiden, och jag fick arbeta på projektet när tid fanns. Så i juli 2018 fick jag ett tillfälle att slutföra projektet och slutligen publicera och lansera tjänsten Billiga Webhotell online. Sajten gick online den 5 juli 2018.

Galleriet

 

Länkar

Här är länkar till Billiga Webhotell online, besök dem gärna.

Besök min sajt: http://www.billigawebhotell.net/

Facebook: https://www.facebook.com/billigawebhotell/

Twitter: https://twitter.com/BilligWebhotel

Logotype Billiga Webhotell

Saker jag jobbat med

PHP

MySQL

HTML

CSS

JavaScript

Grafisk Produktion

Textproduktion / Redaktionellt arbete