Go to Top

Lifast Fastighetsförvaltning

Webbprojekt

Under hösten 2013 fick jag en förfrågan från Lifast i Svenljunga om jag ville bygga om deras gamla webbplats. Då jag tidigare levererat deras webbplats, som då baserades på Joomla 1.5x, var det hög tid att både uppgradera publiceringssystemet och webbplatsens layout och funktioner. De nya funktionerna på webbplatsen innebar ökad tillgänglighet gentemot företagets hyresgäster, och en förbättrad möjlighet för Lifast att hyra ut lediga lokaler och bostäder både snabbare och effektivare.

Då jag var ensam leverantör och utvecklare på projektet hade jag fria händer att skapa både logotyp och grafisk formgivning för webbplatsen, utöver det integrerade jag även en kundtjänst-funktion för företagets hyresgäster, där de numera kan felanmäla problem med sitt boende, och även läsa om villkor och andra nyttiga artiklar kring sitt boende. I kundtjänst ordnade jag även med både FAQ och kunskapsbank med text och bild innehållande information om regler, villkor och olika tips kring allt som rör boendet i Lifast fastigheter.

Sajten som tidigare bodde på amerikanska servrar, flyttades till Sverige. Jag ordnade med allt det tekniska bakom hela flytten och ompekning av domäner. Webbplatsen i sig är baserad på en välkänd och etablerad applikation som heter Joomla, samt databasen MySQL. Webbplatsens mall byggde jag baserat på ett såkallat framework som har hög teknisk kvalitet och flexibilitet.

Den färdiga webbplatsen hittar du på: http://www.lifast.com/

Skärmdumpar på sajten

Verktyg & Teknik

Joomla

PHP

HTML5

CSS3

AJAX

Illustrator

Photoshop

NaviCat MySQL

Sublime Text

FileZilla

MySQL