Go to Top

North Rock Inc.

Innan jag påbörjade projektet, skissade jag upp lite idéer på ett pappersblock. Jag ville ha en ren och minimalistisk design på sajten, med så få element som möjligt. Min idé gick ut på att skapa en sajt för en exklusiv bilförsäljare som fokuserade på endast ett märke och en modell åt gången.

I en av mina kurser på Borås Högskola var slutuppgiften att producera en komplett webbplats med avseende på målgrupp och affärsidé. Det skulle vara en koncept-webbplats. Utöver denna webbplats, skulle jag även skapa en tillhörande kampanjsida för att marknadsföra själva sidan.

Uppgiftsbeskrivning

För uppgiften ska ni skapa och visuellt formge en webbplats och en kampanjsida som är kopplad till webbplatsen. I formgivningsarbetet ska ni beakta principer för grafisk form, användarvänlighet/användbarhet, tillgänglighet, syften och målgrupper. Ni kommer att få tillgång till fiktiva uppdragsgivare att utgå från (syften och målgrupper definierar ni själva), eller bestämma dessa på egen hand. Det är tillåtet att använda egenskapat material från tidigare kurser. Vad gäller webbplatsens och kampanjsidans textinnehåll ska sändare, syfte och målgrupper framgå tydligt, övriga texter producerar ni själva (alltså inga utfyllnadstexter så som Lorem ipsum får användas).

Utförandet

Jag började med att skissa min layout på ett papper och funderade på hur jag skulle genomföra byggandet. När detta var klart, satte jag in några milstolpar i mitt Gantt-schema, projektet var inte stort men jag vill ändå använda ett sådant. Jag började med att skapa html-koden, och bestämde mig sedan för att använda ett jQuery-script för att få fullskärms-bilder som roterade.

Logotypen skissade jag fram spontant och kom fram till att North Rock var ett passande namn på det fiktiva företaget. Navigeringen på sidan skulle vara en slags läderliknande liten draglapp som man kan dölja, det exklusiva lädret återspeglades sedan inne i bilarna som företaget hade till försäljning.

Den färdiga webbplatsen: http://northrock.christerjohansson.net/index.html

Rapporten hittar du här

pdf

 

Teknik

XHTML & CSS
Struktur och layout

jQuery & JavaScript
Animering och funktioner

Adobe Creative Suite Illustrator 6
Logotyp

Adobe Creative Suite 6 Photoshop
Grafik & bildredigering

gantt-schema
Schema för planering i projekt