Go to Top

Skol & Föreningskassan (2011)

Företaget bakom Skolkassan är ett känt varumärke bland föreningar och skolklasser som säljer deras produkter i syfte att finansiera sina klassresor eller andra klass-gemensamma aktiviteter. Då jag hade andra uppdrag och var upptagen med uppgifter för min utbldning, bestämde jag mig för att samarbeta med en annan elev på kursen i detta projekt, Caroline Larsson.

Vi valde att arbeta med WordPress då kunden hade svårigheter med att sköta sin gamla hemsida, som var en OSCommerce-shop innehållande gammal kod. Vi arbetade fram en unik design och layout för sajten, och flyttade över både produktbilder och information från den gamla sajten. Vi skapade även ny grafik för webbplatsen.

Då företaget tar emot beställningar via sin hemsida, men inte ville ha en webshop, valde vi att bygga ett separat orderformulär för alla beställningar. Formuläret beräknar även priset för de beställda produkterna, och skickar det sen vidare till olika epostadresser. Beställaren får sedan en bekräftelse via epost på sin beställning.

Besök webbplatsen: http://www.skolkassan.se/

Teknik

WordPress
Publiceringssystem (CMS)

Adobe Creative Suite Photoshop 6
Bildredigering, Grafik & Logotyp

Adobe Creative Suite Deramweaver 6
Kodat mall och php-funktioner

PHP & MySQL
Kod och databas-hantering för webbplats

XHTML & CSS
Layout och design för webbplatsen

Google Analytics
Statistikverktyg för webbplatsen