Go to Top

Sportnet.nu

Sportnet är en webshop som drivs av Kisa Cykel & Sport AB. Då jag tidigare levererat deras webshop, som baserades på Joomla och VirtueMart, fick jag fortsatt förtroende att för 3:e gånge uppgradera deras webshop. Efter genomgången analys och kravspecifikation, bestämde jag tillsammans med kunden att vi skulle konvertera deras Joomla-butik till en mer renodlad plattform för e-handel, då deras behov nu var mer fokuserat på just försäljning av varor via webshop.

Alla varor tankades ut ur deras gamla databas, och jag konverterade sedan all information till den nya plattformen,och integrerade ett antal olika betallösningar för deras butik. Jag fick specialskriva en modul för Payson, då detta inte existerade, och integrerade även Klarna för dem. Till detta skapades en ny design och layout för webshopen, denna fick göras i XHTML samt php. Sportnet behövde också ett separat sysmet för att hantera nyhetsbrev, och vi integrerade då ett sådant. Alla som handlar i butiken kan välja att får Sportnet’s aktuella erbjudanden via epost. Vi kopplade även på Google Analytics för nyhetsbrevtjänsten.

Under våren 2013 kommer jag att bygga om hela webshopen baserad på en nyare plattform, och dessutom integrera WordPress som cms, som en del i ett examensarbetet för min högskoleutbildning som webbredaktör.

Teknik

InterSpire Shopping Cart
Plattform för webshop

InterSpire Email Marketer
Nyhetsbrev kopplat till webshop

PHP & MySQL
Serverside script & Databas

Adobe Photoshop
Grafik, Logotyp & bildredigering

Google Analytics
Spåra trafik och ekonomisk statistik i webshop