Go to Top

Stenungsund

Jag behövde en snygg men enkelt logo att presentera på min  sida för Stenungsund.nu. Då Stenungsund har en egen gästhamn och mycket av Stenungsunds profil kretsar kring havet och båtar av olika slag. Här passerar allt från fritidsbåtar till tankfartyg. Jag inspirerades av gradbeteckningar från Svenska Marinen, och valde att rita upp en logotyp baserad på gradbeteckningen kommendör. Jag hade från början tänkt att ha tre stjärnor i den lilla blå bannern, men jag ändrade detta till att ha tre fartygsrattar istället, då det passade temat bättre. Jag ”befordrade” sedan loggan med en av dessa stjärnor till gradbeteckningen så att nu blev kommendör av första grad istället, det blev mer estetiskt tilltalande.

Det lilla segelfartyget under namnet hade jag sedan ett tidigare projekt, och behövde inte ändra speciellt mycket i den. Stenungsunds municipalsamhälle grundades 1862, och var föregångare till dagens modernare form av kommun. Som slogan valde jag ”Det goda kustnära samhället”. Bakgrundsbilden köpte jag från en av de större fotobankerna då den passade mitt havs-tema överlag. Loggan kommer jag att sätta på visitkort m.m. och kanske någon tröja.

Loggan är producerad i Illustrator. Typsnittet heter Caviar Dreams, och är typsnitt som påminner om gamla tider och känns lite ”vintage”.

Stenungsund-nu-screen