Go to Top

Sociala Medier

Att vara medveten kring alla sociala kanaler som idag finns på Internet och veta hur er målgrupp rör sig är en svår uppgift för de flesta företag och föreningar. Jag hjälper er att bevaka de kanaler ni använder, jag vet vilka möjligheter till marknadsföring det finns i sociala media. Jag hjälper er att synas och att vårda ert varumärke i sociala media, jag hjälper till med att skapa meddelanden och att kontrollera de olika kanalernas innehåll för er räkning.

Sociala medier är inte traditionell marknadsföring

Många organisationer gör misstaget att hantera sina sociala kanaler som en envägs-kommunikations-kanal, hela begreppet social media handlar om motsatsen. Att hantera alla sina kanaler för att istället finna sin kundkrets och kommunicera med dem är mer effektiv marknadsföring. Social marknadsföring handlar om att informera och lösa problem genom att ge svar och information kring problem.

Multimedia

För dagens generationer räcker det inte att enbart kommunicera med text. Det finns en anledning till att Youtube är världens största video-kanal, personer mellan 15-30 älskar video, och de är en stark kundkrets att rikta sig till. Den sociala webben är en multimedial upplevelse, ta reda på vad just din målgrupp är och anpassa ditt innehåll efter dem.

Flera kanaler

Marknadsföring i sociala medier handlar inte om att köpa annonsplatser, eller att sända reklamfilm på Internet. Det handlar om att sprida ett positivt och säljande budskap i flera kanaler samtidigt, och vara närvarande i kommunikationen med sin målgrupp. Att bara köpa en reklamskylt på ett enskilt socialt medium såsom Facebook är idag inte tillräckligt, för att nå din kundkrets behöver behöver du kommunicera ut ditt budskap i alla de kanaler där din kundkrets finns.

Mitt erbjudande

För tio år sedan räckte det ofta med att skicka ut eller sända sin reklam enstaka kanaler, och resurserna för detta kunde hanteras av organisationens reklamansvarige. Idag är världen annorlunda, man måste vara närvarande 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan på sociala medier. Därför krävs det att din organisation har en eller flera personer som bevakar och uppdaterar alla sociala kanaler löpande, och finns närvarande att kunna ge svar när problem uppstår.

Jag har använt sociala media, och är utbildad webbredaktör samt webbutvecklare. Jag kan hjälpa dig med allt från enkla råd till att vårda ditt varumärke på Internet, jag hjälper dig att bevaka kanalerna och kan vid behov även utbilda andra att göra detsamma.

Kontakta mig idag för att diskutera hur jag kan hjälpa just dig.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnnummer (obiligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

AntiSPAM, vänligen ange svaret i rutan.